Home
Visie
Werkwijze Visitaties
Beroepsverenigingen
Regelgeving
Ondersteuning therapeuten
Het team
Feedback van therapeuten
Contact

Het team

Visie-tatie is opgericht door en voor therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. Wij werken samen met een aantal visiteurs die verspreid over het land werken en wonen.

 

Yolanda Muntz

Yolanda Muntz

Voor mij is de cirkel rond bij Visie-tatie.
Van origine ben ik bedrijfseconoom. Als projectleider werkte ik onder andere bij Ormit en het Ondernemershuis. Geraakt door persoonlijke ervaringen als cliënt, ben ik de opleiding tot Holos Massagetherapeut gaan volgen. De inspiratie en gedrevenheid die ik voor dit vak voelde, motiveerde mij om het roer om te gooien. Ik werd ondernemer en startte mijn eigen praktijk.
De complementaire gezondheidszorg heeft heel veel te bieden. Zowel op praktijkniveau als op branche niveau wordt er hard gewerkt om dit zichtbaar te maken en de zorg professioneel aan te bieden. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom kom ik graag bij collega therapeuten op bezoek om samen te kijken naar wat al goed loopt en waar mogelijkheden zijn voor groei en verbetering.

 

Sean Vermeulen

Denken we niet allemaal wel eens in onze praktijk ‘Waarom al die regels, wetten en administratie?’ Ik wel toen ik mijn praktijk voor Bowenbehandeling voerde. Tijdens de jaren als bestuurder bij de NVST kreeg ik steeds vaker deze vraag te horen van de therapeuten of artsen en aan de andere kant werd ik geconfronteerd met de ontwikkelaars en initiators van deze regelgeving. Gaandeweg ontdekte ik het belang van deze regelgeving en begon ik het steeds meer te zien als een positieve wending in de ontwikkeling van de complementaire zorg met betrekking tot o.a. veiligheid, professionaliteit en structuur. Deze positieve kant van het organiseren en structureren vind ik een mooi aanvulling bij de bezoeken van al die prachtige praktijken die we met ons allen voeren. Ik zie dit als een extra handvat voor een transparante, heldere en dus makkelijkere bedrijfsvoering. Mijn motto is: wat goed genoeg is; koester dat, maar verbeter waar het gewenst is. Hiermee kan ik nu invulling geven aan mijn werkbare leven met de leukste job die er is voor mij.

Sean Vermeulen

 

 Hanneke Teeuwen

Hanneke Teeuwen

Als kind heb ik altijd gezegd dat ik nooit eigen baas wilde worden. Mijn vader had een eigen zaak en werkte volle dagen in een lange werkweek. Daarom heb ik lang in loondienst gewerkt in een administratief/commerciële functie bij ABN AMRO. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en uiteindelijk voelde ik het verlangen om iets voor mezelf te gaan doen. Ik ontdekte de kracht van massage en studeerde in 2007 af als Holos Massagetherapeut. Sinds die tijd ben ik eigen baas in mijn praktijk en snap ik waarom mijn vader zijn werk zo graag deed: de vrijheid om je eigen keuzes te maken en te doen wat je leuk vindt en wat bij je past!
En daarom ook de keuze om te werken voor Visie-tatie: vanuit eigen enthousiasme voor mijn vak, collega-therapeuten ondersteunen in hun werk en samen de complementaire zorg naar een nog hoger niveau tillen.

 

Germaine van der Kolk

In mijn 'vorige leven', zoals ik het noem, ben ik werkzaam geweest bij diverse banken en verzekeraars. Hier heb ik veel geleerd over communicatie en advisering. Na een time-out heb ik echter besloten dat het tijd was om mijn hart te volgen. Sinds een jaar of tien beloop ik nu het pad van de complementaire zorg. Eerst als student en later als levenscoach en massagetherapeut. Mijn eerder opgedane werkervaring heb ik altijd gezien als een pluspunt in mijn huidige vakgebied. Het is volgens mij niet of/of maar en/en. Werken voor Visie-tatie betekent voor mij collega-therapeuten ondersteunen en samen kijken hoe we de kwaliteit en professionaliteit in ons vakgebied nog meer kunnen vergroten. Samen kunnen we er voor zorgen dat de complementaire zorg er toe blijft doen en dat we als volwaardig partner worden gezien in de totale gezondheidszorg.

Visie-tatie

 

Elly van Wijnbergen

Ruim 30 jaar ben ik werkzaam binnen het complementaire veld. Gestart als energetisch therapeut. Hoewel toendertijd niet onder die noemer. En sinds 15 jaar als docent energetische geneeswijze. Voorheen aan het Johan Borgman College en de laatste 13 jaar aan de Hogeschool Geesteswetenschappen, inmiddels doorgestart als Academie. Daarnaast vanaf 2017 ook actief als lid van de bij-en nascholingscommissie binnen de vakgroep Energetische therapie bij de FAGT. 

Het was aanvankelijk nooit de bedoeling dit pad te bewandelen. Na het opzetten van een eigen schoonheidsinstituut in een nieuw gebouwd pand dacht ik het te hebben uitgestippeld destijds. Maar het werken met mijn handen bracht meer teweeg dan oorspronkelijk gepland. En terugdraaien bleek geen optie. Maar áls ik hierin verder wilde dan wel zo professioneel mogelijk. Met alle tools die voorhanden waren. Dat waren er niet veel destijds. Pas twaalf jaar nadat ik mij had gevestigd verscheen de eerste beroepsopleiding op HBO niveau op het Johan Borgman College (tegenwoordig Instituut CAM). Tot die tijd was het aanmodderen, taboe, en voelde ik me absoluut niet thuis binnen het complementaire veld. Wel in therapeutschap, maar niet in alles eromheen. Inmiddels is daar verandering in gekomen. Veel ontwikkelingen. Niet altijd even gemakkelijk, maar wel ontontbeerlijk om met elkaar te groeien naar die volwaardige plek. Therapeutschap, opleiding en visitatie. Voor mij een mooie combinatie om hier actief aan bij te kunnen dragen.

 

 

 

 

Wil je ook werken als visiteur?

Neem dan contact met ons op. Wij sturen je dan informatie over de functie. 

 

Zinvol visiteren