Home
Visie
Werkwijze Visitaties
Beroepsverenigingen
Regelgeving
Ondersteuning therapeuten
Het team
Feedback van therapeuten
Contact

Het team

Visie-tatie is opgericht door en voor therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. Wij werken samen met een aantal visiteurs die verspreid over het land werken en wonen.

 

Sean Vermeulen

Denken we niet allemaal wel eens in onze praktijk ‘Waarom al die regels, wetten en administratie?’ Ik wel toen ik mijn praktijk voor Bowenbehandeling voerde. Tijdens de jaren als bestuurder bij de NVST kreeg ik steeds vaker deze vraag te horen van de therapeuten of artsen en aan de andere kant werd ik geconfronteerd met de ontwikkelaars en initiators van deze regelgeving. Gaandeweg ontdekte ik het belang van deze regelgeving en begon ik het steeds meer te zien als een positieve wending in de ontwikkeling van de complementaire zorg met betrekking tot o.a. veiligheid, professionaliteit en structuur. Deze positieve kant van het organiseren en structureren vind ik een mooi aanvulling bij de bezoeken van al die prachtige praktijken die we met ons allen voeren. Ik zie dit als een extra handvat voor een transparante, heldere en dus makkelijkere bedrijfsvoering. Mijn motto is: wat goed genoeg is; koester dat, maar verbeter waar het gewenst is. Hiermee kan ik nu invulling geven aan mijn werkbare leven met de leukste job die er is voor mij.

 

Germaine van der Kolk

In mijn 'vorige leven', zoals ik het noem, ben ik werkzaam geweest bij diverse banken en verzekeraars. Hier heb ik veel geleerd over communicatie en advisering. Na een time-out heb ik echter besloten dat het tijd was om mijn hart te volgen. Sinds een jaar of tien beloop ik nu het pad van de complementaire zorg. Eerst als student en later als levenscoach en massagetherapeut. Mijn eerder opgedane werkervaring heb ik altijd gezien als een pluspunt in mijn huidige vakgebied. Het is volgens mij niet of/of maar en/en. Werken voor Visie-tatie betekent voor mij collega-therapeuten ondersteunen en samen kijken hoe we de kwaliteit en professionaliteit in ons vakgebied nog meer kunnen vergroten. Samen kunnen we er voor zorgen dat de complementaire zorg er toe blijft doen en dat we als volwaardig partner worden gezien in de totale gezondheidszorg.

Visie-tatie

 

 Hanneke Teeuwen

Hanneke Teeuwen

Als kind heb ik altijd gezegd dat ik nooit eigen baas wilde worden. Mijn vader had een eigen zaak en werkte volle dagen in een lange werkweek. Daarom heb ik lang in loondienst gewerkt in een administratief/commerciële functie bij ABN AMRO. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en uiteindelijk voelde ik het verlangen om iets voor mezelf te gaan doen. Ik ontdekte de kracht van massage en studeerde in 2007 af als Holos Massagetherapeut. Sinds die tijd ben ik eigen baas in mijn praktijk en snap ik waarom mijn vader zijn werk zo graag deed: de vrijheid om je eigen keuzes te maken en te doen wat je leuk vindt en wat bij je past!
En daarom ook de keuze om te werken voor Visie-tatie: vanuit eigen enthousiasme voor mijn vak, collega-therapeuten ondersteunen in hun werk en samen de complementaire zorg naar een nog hoger niveau tillen.

 

Dick Stoeltie

Begonnen als meester voor de klas in een achterstandswijk in Utrecht, ben ik later als docent aan het HBO en als trainer/consultant in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Zo’n 15 jaar geleden ben ik gegrepen door de haptonomie en ik werk tegenwoordig met heel veel voldoening in mijn eigen praktijk als haptotherapeut.

Als visiteur controleer ik de kwaliteit van complementaire therapiepraktijken en daarmee draag ik bij aan de positieve beeldvorming en de erkenning van deze sector.

Ik kom in veel praktijken, bij veel therapeuten van heel uiteenlopende disciplines. Mede daardoor ben ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, eisen van beroepsverenigingen, koepelorganisaties etc. Daarmee ben ik voor menig gevisiteerde therapeut eerder een bron van informatie dan een ‘keurmeester’.

 

Elly van Wijnbergen

Ruim 30 jaar ben ik werkzaam binnen het complementaire veld. Gestart als energetisch therapeut. Hoewel toendertijd niet onder die noemer. En sinds 15 jaar als docent energetische geneeswijze. Voorheen aan het Johan Borgman College en de laatste 13 jaar aan de Hogeschool Geesteswetenschappen, inmiddels doorgestart als Academie. Daarnaast vanaf 2017 ook actief als lid van de bij-en nascholingscommissie binnen de vakgroep Energetische therapie bij de FAGT. 

Het was aanvankelijk nooit de bedoeling dit pad te bewandelen. Na het opzetten van een eigen schoonheidsinstituut in een nieuw gebouwd pand dacht ik het te hebben uitgestippeld destijds. Maar het werken met mijn handen bracht meer teweeg dan oorspronkelijk gepland. En terugdraaien bleek geen optie. Maar áls ik hierin verder wilde dan wel zo professioneel mogelijk. Met alle tools die voorhanden waren. Dat waren er niet veel destijds. Pas twaalf jaar nadat ik mij had gevestigd verscheen de eerste beroepsopleiding op HBO niveau op het Johan Borgman College (tegenwoordig Instituut CAM). Tot die tijd was het aanmodderen, taboe, en voelde ik me absoluut niet thuis binnen het complementaire veld. Wel in therapeutschap, maar niet in alles eromheen. Inmiddels is daar verandering in gekomen. Veel ontwikkelingen. Niet altijd even gemakkelijk, maar wel ontontbeerlijk om met elkaar te groeien naar die volwaardige plek. Therapeutschap, opleiding en visitatie. Voor mij een mooie combinatie om hier actief aan bij te kunnen dragen.

 

Yvonne Scheurs-Tauber

De complementaire geneeskunde is voor mij ‘essentiële’ geneeskunde . Hoe bewuster mensen worden, hoe meer zij voorkeur geven aan een natuurlijke gezondheidszorg. Dat geeft onze branche als geheel en elke zorgverlener apart een grote verantwoordelijkheid die bovendien groeiende is. Daarom spelen alle aspecten van een natuurgeneeskundige praktijk een belangrijke rol en verdienen de grootst mogelijke aandacht en zorgvuldigheid. Professioneel werken betekent ‘zorgen dat de zaken op orde zijn’. Hierop toezien is dan ook een belangrijke taak van beroepsverenigingen. Wordt deze taak goed uitgevoerd, dan draagt dat bij aan het positieve imago van de complementaire geneeskunde als geheel waardoor steeds meer mensen deze vorm van gezondheidszorg zullen ontdekken en ervaren wat deze voor hen kan betekenen. En dat is mijn passie, hier een steentje aan bijdragen!

Waardevolle inzichten over het belang van visitatiewerk is wat 10 jaar als zeer actief bestuurslid van de VBAG (Vereniging ter Bevordering van de Alternatieve Geneeswijze) mij heeft opgeleverd. En wel zodanig, dat ik tijdens dat werk steeds meer begon in te zien welke waardevolle bijdrage ik als individu zou kunnen leveren voor het gehele beroepsveld. Ik ken het werk in alle facetten en vanuit alle invalshoeken: als natuurgeneeskundig therapeut, als bestuurslid met een portefeuille waarvan het visitatiewerk een groot deel uitmaakt, als visiteur en als visitatiecoach waarbij ik in samenwerking met RBCZ heb bijgedragen aan de opleiding van visiteurs voor diverse beroepsverenigingen.

Mijn achtergrond: behalve dat ik natuurgeneeskundig therapeut ben (orthomoleculaire geneeskunde en voetreflextherapie) heb ik vele jaren gewerkt als orthomoleculair consultant voor diverse bedrijven en daarbij een grote ervaring met praktijken en vele natuurgeneeskundige disciplines opgedaan in binnen- en buitenland. Vanuit mijn eerste carrière als muziekdocent zit het onderwijzen mij in het bloed en geef ik nog steeds verschillende cursussen, zowel ‘live’ als in webinars op het gebied van MBK gecombineerd met natuurgeneeskundige disciplines ook in samenwerking met diverse collega’s.
https://www.visie-tatie.nl/share/images/Yvonne.jpg

 

Wilja Westerhof

Sinds 1984 ben ik mijn eigen praktijk begonnen, eerst als Fysiotherapeute, vervolgens als Complementair therapeute. (Haptotherapie, lichaamsgerichte therapie, zwangerschapsbegeleiding en traumawerk). Met één been in het reguliere- en één been in het Complementaire veld. Al 40 jaar volg ik de immer veranderende regelgeving en eisen die aan het zorgveld gesteld worden. Het wordt er niet simpeler op. Het liefst werk ik gewoon aan de bank en met mensen, aan den levende lijve. De regelgeving hoort er echter bij als je aangesloten wil blijven bij de beroepsverenigingen en mee wil kunnen blijven doen binnen het administratieve proces binnen de gezondheidszorg. Sinds ik lid van het NVPA ben geworden ben ik binnen het NVPA toelatingscommissielid geweest. Om mee te kunnen blijven werken aan kwaliteitsborging binnen de (complementaire) gezondheidszorg verzorg ik vanaf 2019 mede de visitaties voor Visie-tatie. De insteek van Visie-tatie is ondersteunend, duidelijk sturend waar nodig, kortom, de kwaliteit bewakend van de complementaire zorg in dit veld vanuit een menselijk oog van de therapeut of arts achter al deze mooie praktijken.

 

 

Marijke Klein Gunnewiek-van de Laar

Sinds 1 jaar heb ik ervaring mogen opdoen als visiteur binnen mijn eigen beroepsvereniging.  Ik wist niet dat er zulke leuke functies waren. Het is een van de leukste dingen wat mij ooit is overkomen, naast mijn eigen praktijk als natuurgeneeskundige en oma zijn.

Ik vind het belangrijk om mensen vooruit te helpen en in hun eigen kracht te zetten. Samenwerken en praktijken en therapeuten op een hoger plan tillen, zijn voor mij toverwoorden en daar ga ik helemaal voor. Het samenwerken is mij op mijn lijf gesneden vanuit mijn achtergrond als verpleegkundige. Deze kennis komt nu goed van pas en ga ik ook bruikbaar inzetten. Deze kennis en ervaring wil ik dan ook graag voor Visie-tatie en de beroepsverenigingen inzetten.

 

 

Yolanda Muntz

Voor mij is de cirkel rond bij Visie-tatie.
Van origine ben ik bedrijfseconoom. Als projectleider werkte ik onder andere bij Ormit en het Ondernemershuis. Geraakt door persoonlijke ervaringen als cliënt, ben ik de opleiding tot Holos Massagetherapeut gaan volgen. De inspiratie en gedrevenheid die ik voor dit vak voelde, motiveerde mij om het roer om te gooien. Ik werd ondernemer en startte mijn eigen praktijk.
De complementaire gezondheidszorg heeft heel veel te bieden. Zowel op praktijkniveau als op branche niveau wordt er hard gewerkt om dit zichtbaar te maken en de zorg professioneel aan te bieden. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom kom ik graag bij collega therapeuten op bezoek om samen te kijken naar wat al goed loopt en waar mogelijkheden zijn voor groei en verbetering.

 Yolanda Muntz

 

Wil je ook werken als visiteur?

Neem dan contact met ons op. Wij sturen je dan informatie over de functie. 

 

Zinvol visiteren